De 9 Tips & Tricks van AirTeq

Wij weten alles van luchtkwaliteit en over een gezond binnenklimaat.
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van sensoren voor je huis, bedrijf of school? Er worden heel veel producten aangeboden die geen eerlijke uitkomsten geven. Onze experts doen veel marktonderzoek. Zij testen alles wat op de markt te vinden is en houden alles binnen ons werkveld goed in de gaten.

Wat kan je zelf doen?

AirTeq Dashboard

Kies voor kwaliteit

Helaas zijn er grote kwaliteitsverschillen binnen CO2-meters. De hier afgebeelde sensor wordt op dit moment veel verkocht bij andere aanbieders. Volgens de specificaties een NDR-sensor en volledig cyber veilig. Echter, bij het demonteren van de sensor bleek dit niet zo te zijn. Een kwalitatief goede sensor kost minimaal € 120,- (NDIR/Dual Beam).

Kies bij voorkeur minimaal voor een Dual beam CO2 sensor of van een fabrikant zoals SenseAir/Sensirion (Zweeds/Zwitsers).

Kies voor een duidelijk kleurendisplay

Een verlicht kleurenscherm met stoplichtindicatie op de sensor is het meest duidelijk. Sensoren met een display zonder verlichting zijn vaak slecht leesbaar en soms zelfs onbruikbaar op bepaalde locaties. Bijvoorbeeld in een verduisterde slaapruimte op een kinderopvang. Laat je daarom goed adviseren.

AirTeq Dashboard
AirTeq Dashboard

Geluidstrigger

Een verlicht kleurenscherm met stoplichtindicatie op de sensor is het meest duidelijk. Sensoren met een display zonder verlichting zijn vaak slecht leesbaar en soms zelfs onbruikbaar op bepaalde locaties. Bijvoorbeeld in een verduisterde slaapruimte op een kinderopvang . Laat je daarom goed adviseren.

Kies voor sensoren met toekomst

Er komt steeds meer regelgeving die verplicht om binnenklimaatdata te monitoren voor minimaal een jaar. Kies voor een sensor die deze mogelijkheden heeft. Scholen zijn inmiddels bij wet verplicht een sensor voor binnenklimaat te plaatsen.

AirTeq Dashboard

Lees ook

Dataveiligheid is een belangrijk bij het online uitlezen. Wij maken uitsluitend gebruik van gecodeerde verbindingen tussen de sensor en onze servers. De sensoren van AirTeq zijn voorzien van up-to-date beveiliging. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om via onze sensoren op het netwerk van je instelling te komen.

Er zijn veel sensoren beschikbaar die de data van metingen alleen door kunnen sturen naar Chinese servers (Tuya). Hier zitten veiligheidsrisico’s aan. Onze servers zijn veilig en staan in Nederland in Rotterdam en Amsterdam.

Omdat scholen verplicht zijn hun lokalen te voorzien van luchtsensors heeft de Rijksoverheid subsidies beschikbaar voor de aanschaf van CO2 sensoren.
De meter met sensor moet voldoen aan een aantal voorwaarden voor subsidieverstrekking. AirTeq weet wat nodig is.

Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Geen gebouw is het hetzelfde en dit heeft invloed op de drempelwaarde van de CO2.
Bij een nieuw gebouw is de signaalwaarde van CO2 800 ppm, bij een oud gebouw is dit 1400 ppm. Het is handig wanneer deze waarden centraal en op afstand aangepast kunnen worden. AirTeq producten en software zijn aanpasbaar.

Nu wordt het technisch, maar van CO2-sensoren is bekend dat ze in de loop van de tijd last krijgen van drift. Om sensordrift tegen te gaan zijn er zelf kalibrerende sensoren, zodat je de sensor niet handmatig opnieuw hoeft te kalibreren.

Het Bouwbesluit schrijft voor dat een CO2-meter een zelf kalibrerende sensor moet hebben. Dit is verplicht om er zeker van te zijn dat metingen betrouwbaar zijn. Veel Chinese CO2-meters hebben géén zelf kalibrerende sensor, terwijl ze dit soms – ten onrechte – wel claimen. De experts van AirTeq kunnen je adviseren.

Op de sensoren van SenseAir zit standaard 5 jaar volledige garantie, de verwachte levensduur is 15 jaar. De meeste AirTeq producten bevatten een SenseAir CO2 sensor.

Producten en software zijn niet altijd feilloos. Kies daarom voor een bedrijf met eigen support en ondersteuning.
Een sensor is een meetinstrument en het is belangrijk dat deze op juiste plaats hangt. Vraag daarom om een plaatsingsinstructie.

Sensoren bestellen bij een webshop is meestal geen goed idee als het gaat om service.

Ben je niet zeker, bel gerust met AirTeq voor een uitgebreid advies over service en support. Onze mensen van de servicedesk zijn experts.

ONZE SERVICE EN SUPPORT

AirTeq beantwoordt al je vragen

Ons supportteam zit voor je klaar om antwoord te geven op je vragen over ons product en we helpen wanneer er (technische) problemen zijn. Wij zijn er om je de beste service te verlenen en vooral om het je makkelijk te maken. Wil je een offerte aanvragen? Dan kan dat ook.

Het AirTeq team staat dagelijks voor je klaar om het maximale uit onze producten en software te halen voor jouw optimale luchtkwaliteit.