AirTeq

Nieuws 2022

Onze sensoren in alle media!

ย 

ย 

Minister Wiersma reikt de eerste AirTeq sensoren uit aan scholen.

Kind & Co kiest om al haar locatie te voorzien van online sensoren !

Na Kinderdam en de Hefgroep kiest ook Kind & Co voor de sensoren (Netatmo) en online monitoring van AirTeq.


Inmiddels maken meer dan >2000 locaties in de kinderopvang gebruik van onze software en sensoren!

15-8-2022 AirTeq heeft een aantal nieuwe functies aan de Touch sensor toegevoegd! De Touch sensor houdt voortdurend de luchtkwaliteit in de gaten en waarschuwt als het tijd wordt voor extra ventilatie. 

๐๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ž ๐Ÿ๐ฎ๐ง๐œ๐ญ๐ข๐ž๐ฌ:
– Remote aanpassen display / grenswaarde.
– Stoplichtfunctie met ventilatie advies.
– Display op afstand uit te zetten.
– 100% remote control.
– Beschikbaar in Engels, Duits, Frans, Nederlands.

1-7-2022

Feest bij AirTeq, we sluiten vandaag de 4200e locatie in Nederland aan op AirCheq.eu

In totaal hebben we nu meer dan 150.000 sensoren online!
Vooral scholen sluiten zich aan bij AirTeq

ย 

Bezoek op de NOT 2023

24 t/m 28 januari 2023 in Jaarbeurs, Utrecht

Voorย Hailin Zhengย (TUe) hebben we een hoogwaardige fijnstof sensor geproduceerd met uitsluitend sensoren van Zwitserse Sensirion.ย 

ย 

Met deze sensoren gaan we het binnenklimaat in slaapruimte in de kinderopvang nog beter in kaart brengen.

๐€๐ข๐ซ๐“๐ž๐ช ๐ข๐ฌ ๐ฉ๐š๐ซ๐ญ๐ง๐ž๐ซ ๐ ๐ž๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ข๐ง๐ง๐ž๐ง๐ค๐ฅ๐ข๐ฆ๐š๐š๐ญ ๐‹๐š๐›๐ž๐ฅ.

Het Binnenklimaat Label geeft aan of je gebouw gezond is aan de hand van vier onderdelen: lucht, licht, klimaat en geluid.ย 

meer informatie:
https://www.binnenklimaatlabel.nl/

ย 

Update Touch sensor

De Touch sensor kan op basis van metingen advies geven over de evt. maatregelen.

De sensor houd ook rekening met het type gebouw (oud of nieuwbouw, frisse scholen A/B/C) en past de grenswaarde hierop aan. Het is op afstand eenvoudig en centraal aan te passen.

Beschikbaar in Nederland, Engels, Duits en Frans

We monitoren voor Koninklijke CBM het binnenklimaat van ca. 150 werkplaatsen. We meten hierbij o.a. CO2, Temperatuur, Luchtvochtigheid, Fijnstof, Ultra fijnstof, VOC, koolmonoxide, ozon.

Op basis van meer dan 790.000.000 metingen hebben we de eerste resultaten kunnen presenteren. We hebben voor het CBM een online dashboard ontwikkeld waarin gebruikers eenvoudig kunnen zien hoe ze presteren t.o.v. het branche gemiddelde. De waarden zien er goed u

Zowel Kinderrijk als GO kinderopvang hebben gekozen voor de sensoren en online monitoring van AirTeq!


Ruim 80 locaties!
Het eerste project met Netatmo Pro sensoren:
– mooie witte kleur
– NDIR co2 sensor
– stoplicht indicator
– 4 jaar garantie

We merken dat een aantal gebruikers moeite heeft met het interpreteren van CO2 waarden. We hebben daarom een (instelbare) ๐ฌ๐ญ๐จ๐ฉ๐ฅ๐ข๐œ๐ก๐ญ ๐Ÿ๐ฎ๐ง๐œ๐ญ๐ข๐ž ๐ญ๐จ๐ž๐ ๐ž๐ฏ๐จ๐ž๐ ๐ aan de Touch sensor.


– Eenvoudig zelf in te stellen op het display
– Op afstand via online software instelbaar per gebouw / school
– Dual Beam CO2 sensor / SenseAir
– WiFi / LoRaWAN / Systemintegrators
– Leverbaar vanaf 15 July

ย 

ย 

ย 

Vakbeurs facilitair in de jaarbeurs Februaru 2022

Belgian Train

๐๐ž๐ฅ๐ ๐ข๐š๐ง ๐“๐ซ๐š๐ข๐ง (de Belgische NS) kiest voor online monitoring in de meest kritieke ruimtes (Control rooms). Na de universiteit van Gent kiest nu ook de ๐‡๐จ๐ ๐ž๐ฌ๐œ๐ก๐จ๐จ๐ฅ ๐ฏ๐š๐ง ๐€๐ง๐ญ๐ฐ๐ž๐ซ๐ฉ๐ž๐ง voor online monitoring van AirTeq.

Projecten in Belgiรซ

Zowel Delhaize (supermarktketen) als Brico (bouwmarkt) gaan gebruik maken van de dienstverlening / sensoren van AirTeq. Er is gekozen voor de hoogwaardige CO2 sensoren van het Zweedse SenseAir.

Samenwerking Ned Air:

Om de schoolbesturen te ondersteunen bij inzicht in het binnenklimaat is Ned Air een samenwerking met AirTeq aangegaan. https://www.nedair.nl/

148.000e sensor online!

Een nieuwe mijlpaal! 2022 sinds 1 maart 2022 hebben we meer dan 148.000 sensoren online en monitoren we meer dan 4000 gebouwen. We realiseren dit met onze server in Amsterdam!
ScreenHunter-783-970x651

Pilot project Dyson:

AirTeq gaat in de lente van 2020 samen met Dyson een pilot project uitvoeren in de kinderopvang.

Maatwerk sensor:

Voor woningbouwvereniging Bo-Ex hebben we een maatwerk sensor ontwikkeld waarmee eenvoudig de temperaturen van leidingen kunnen worden gemonitord.

Tempro en AirTeq winnen aanbesteding Vlaamse scholen:

Tempro heeft in Belgiรซ een aanbesteding gewonnen voor het in beeld brengen van het binnenklimaat van een groot aantal Vlaamse scholen. Een Combinatie van sensoren in รฉรฉn overzichtelijke onlineoplossing gaven de doorslag.
f1

Ontwikkelingen:

In 2020 wordt het mogelijk om de verwarming te bedienen! Inmiddels draaien we hiervoor de eerste testen. Inzicht en besparen komen samen.

Healthy building project

De gebruiksvriendelijk sensoren van AurAir worden in Q1 2021 compatibel met de gebruiksvriendelijke software van AirTeq. met deze unieke samenwerking krijgen klanten van AurAir de mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van AirTeq en de klanten van AirTeq hebben de mogelijkheid om een hoogwaardige sensor met display te aan te schaffen. Ook voor bestaande AurAir gebruikers wordt het mogelijk om gebruik te maken van AirTeq Smart Monitoring!

AirTeq & CBM

AirTeq gaat in 2020 / 2021 circa. 200 panden uitrusten met sensoren bij leden van de koninklijke CBM. We hebben hiervoor een maatwerk oplossing gecreรซerd zodat gebruikers eenvoudig kunnen zien of het binnenmilieu in de werkplaats / kantoren gezond is. De branchenormen zijn verwerkt in de software. Daarnaast is de periodieke rapportage volledig afstemtย  op de behoefte.
AurAir-Pro-Full-970x647

AirTeq & AurAir

De gebruiksvriendelijk sensoren van AurAir worden in Q1 2021 compatibel met de gebruiksvriendelijke software van AirTeq. met deze unieke samenwerking krijgen klanten van AurAir de mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van AirTeq en de klanten van AirTeq hebben de mogelijkheid om een hoogwaardige sensor met display te aan te schaffen. Ook voor bestaande AurAir gebruikers wordt het mogelijk om gebruik te maken van AirTeq Smart Monitoring!

Maatwerk CBM

Koninklijke CBM is de branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie. AirTeq gaat de komende 4 jaar het binnenklimaat monitoren bij ca. 150-200 locaties! AirTeq heeft hiervoor een maatwerk dashboard gemaakt waarin eenvoudig inzicht wordt gegeven in de branchegemiddelden. inclusief periodieke rapportage en alarmering bij ongezonde waarde.

Het AirQarium

Steeds meer mensen gebruiken sensoren om het binnenklimaat te meten maar hebben moeite met de interpretatie van de data. Wij willen dit oplossen door data op een alternatieve manier zichtbaar te maken met het AirQarium.
f4

Binnenklimaat in de kinderopvang:

AirTeq onderzoekt samen met partners in de kinderopvang naar een oplossing voor het ventilatie vraagstuk. Onderzoekย aan TU Eindhoven toont aan dat lucht van kinderopvangen te hoge concentraties CO2 en te weinig frisse lucht bevat.

Project Slim gebouwbeheer: Hoge school Utrecht

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de gebouwen een ongezond binnenklimaat hebben. Daarom worden er in gebouwen steeds vaker eisen gesteld aan bijvoorbeeld luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluidsniveaus.