Label & Certificering

Met een binnenklimaatlabel zie je direct hoe gezond en comfortabel de binnenlucht is.

Met een goed label kunt u de gezondheid en het welzijn van gebruikers verbeteren, energie besparen en een duurzamer gebouw creëren. Het label laat zien hoe goed een gebouw presteert op het gebied van ventilatie, luchtkwaliteit en temperatuurregeling. Hierdoor kunnen gebouweigenaren en -gebruikers bewuste keuzes maken en het binnenklimaat optimaliseren volgens de geldende normen.

Door te kiezen voor een gebouw met een goed binnenklimaatlabel, investeert u in de gezondheid en het comfort van gebruikers, wat kan leiden tot hogere productiviteit en tevredenheid. Bovendien draagt u bij aan een duurzamere toekomst door energie-efficiëntie te bevorderen en de milieu-impact te verminderen

Ontdek het universele label van Airteq – de duidelijkste en meest kosteneffectieve keuze voor de gezondheidsbeoordeling van gebouwen. In vergelijking met andere labels op de markt, biedt AirTeq een helder en begrijpelijk beoordelingssysteem dat aansluit bij andere labels.

Het online binnenklimaat label is inbegrepen bij onze Pro software.


AirTeq Label

– Gebaseerd op real-time metingen van minimaal CO2, Temperatuur, Luchtvochtigheid.
– Uit te breiden met fijnstof, VOC, Licht, geluid
– Eenvoudig en voor iedereen in te zien.
– Betaalbaar.

Binnenklimaat label

Het Binnenklimaatlabel geeft aan of je gebouw gezond is aan de hand van vier onderdelen: lucht, licht, klimaat en geluid.

De prestaties van je gebouw worden inzichtelijk gemaakt door het Binnenklimaatlabel. Het geeft je 365 dagen per jaar real time inzicht door visuele inspectie, data vanuit sensor technologie en de unieke people feedback. Dit alles is inzichtelijk op het platform van AirTeq

AirTeq als technologiepartner

AirTeq is een technologiepartner van het binnenklimaatlabel. Met behulp van onze sensoren kunt u waardevolle data verzamelen die gebruikt kan worden voor dit label. Het verkrijgen van het label vereist vijf eenvoudige stappen.

LEED

LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design. Het is een internationaal erkend certificeringssysteem voor groene gebouwen. LEED richt zich op het bevorderen van duurzaamheid en energie-efficiëntie in de gebouwde omgeving. Het beoordeelt verschillende aspecten van een gebouw, waaronder energiegebruik, waterbeheer, materiaalkeuze, binnenmilieukwaliteit en duurzaam bouwbeheer.

Gebouwen kunnen LEED-certificering verdienen op verschillende niveaus, zoals Certified, Silver, Gold en Platinum, op basis van de behaalde punten in verschillende categorieën.

AirTeq software en sensoren kunnen tot 20 LEED-punten leveren

BREEAM

BREEAM is een veelgebruikt certificeringssysteem afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Het beoordeelt de milieuprestaties van gebouwen op basis van categorieën zoals energie, water, afval, vervuiling en ecologie. BREEAM biedt ook specifieke schema’s voor verschillende soorten gebouwen, zoals kantoren, winkels en industrie.

25-30%
Hoewel elk programma de prestaties van gebouwen op een iets andere manier meet, legt Green Globes de nadruk op energieoptimalisatie en optimalisatie van het binnenmilieu in al haar programma’s. Respectievelijk kunnen 30% en 25% van de duizend toegestane punten voor Green Globes (bedrijf achter BREEAM) worden behaald in de categorieën energie en binnenmilieu.

WELL Building

De WELL Building Standard richt zich op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van gebruikers. Ontwikkeld door het International WELL Building Institute (IWBI), behandelt het aspecten zoals luchtkwaliteit, waterkwaliteit, verlichting, thermisch comfort, geluidsomgeving en toegang tot gezonde voedingskeuzes.

16-40 punten:
AirTeq kan tussen de 16 en 40 Well-punten leveren door gegevens te verstrekken voor real-time monitoring en beheer van luchtkwaliteit, thermisch comfort, verlichting en innovatieparameters.

RESET

RESET is een groene bouwnorm die de gezondheid van bewoners benadrukt en zich specifiek richt op de kwaliteit van binnenlucht (IAQ). Het is ‘s werelds eerste certificeringsprogramma dat gebaseerd is op sensoren en prestaties.

De door RESET aanhouden grenswaarden kunnen eenvoudig worden ingesteld in AirTeq software

API’s

Je kunt onze sensoren  integreren met eigen software / gebouwbeheersysteem via onze API of rechtstreeks via de gateway.

ONZE SERVICE EN SUPPORT

AirTeq beantwoordt al je vragen

Ons supportteam zit voor je klaar om antwoord te geven op je vragen over ons product en we helpen wanneer er (technische) problemen zijn. Wij zijn er om je de beste service te verlenen en vooral om het je makkelijk te maken. Wil je een offerte aanvragen? Dan kan dat ook.

Het AirTeq team staat dagelijks voor je klaar om het maximale uit onze producten en software te halen voor jouw optimale luchtkwaliteit.