scholen moeten verplicht Co2 meten

Overheid verplicht scholen CO2-sensor te plaatsen

De overheid heeft via een wetswijziging CO2-meters verplicht gesteld in alle klaslokalen. Hieronder leggen wij uit waarom een goed binnenklimaat en ventilatie op locaties waar veel kinderen zich bevinden zo belangrijk zijn.

Een beter binnenklimaat met AirTeq

Elk klaslokaal in het primair en voortgezet onderwijs krijgt een CO2-meter. Scholen ontvangen het geld voor de CO2-meters in de lumpsumbekostiging. Betere ventilatie in de klassen is snel nodig. Daarom moeten scholen voortdurend kunnen meten of de ventilatie in orde is.

De €17,3 miljoen wordt toegevoegd aan de bekostiging aan po- en vo-schoolbesturen (inclusief de scholen voor speciaal onderwijs).

meer informatie:
Klik hieronder voor informatie van de Rijksoverheid.

AirTeq heeft inmiddels meer dan 45.000 lokalen voorzien van een online sensor. We leveren een groot assortiment aan sesoren

– WiFi
– LoRaWAN
– Draadloos / bedraad

Concentratie en prestatie

Gezondheid voorop

Een gezond binnenklimaat is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van kinderen en jong volwassenen in kinderopvangcentra, scholen en universiteitn. Een goed binnenklimaat bevordert niet alleen de concentratie en prestaties van kinderen, maar ook hun immuunsysteem en algemeen welzijn. Het monitoren van de luchtkwaliteit met behulp van CO2-meters is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat de lucht die kinderen inademen van goede kwaliteit is.

AirTeq biedt hoogwaardige CO2-meters die speciaal zijn ontworpen voor kinderopvangcentra en scholen. Deze meters meten niet alleen de CO2-concentratie, maar ook de temperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte. Hierdoor kunnen beheerders van kinderopvangcentra en scholen snel ingrijpen als de luchtkwaliteit niet voldoet aan de gestelde normen. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat en dus ook een gezonde ontwikkeling van kinderen.

Co2-meter bevordert veiligheid

Goede ventilatie

Een gezond binnenklimaat is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van kinderen in kinderopvangcentra en scholen. Een goed binnenklimaat bevordert niet alleen de concentratie en prestaties van kinderen, maar ook hun immuunsysteem en algemeen welzijn. Het monitoren van de luchtkwaliteit met behulp van CO2-meters is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat de lucht die kinderen inademen van goede kwaliteit is.

Voor leraar, begeleider en kind

Snel ventileren

AirTeq biedt hoogwaardige CO2-meters die perfect passen bij de wensen van kinderopvangcentra en scholen. Deze meters meten niet alleen de CO2-concentratie, maar ook de temperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte. Hierdoor kunnen beheerders van kinderopvangcentra en scholen snel ingrijpen als de luchtkwaliteit niet voldoet aan de gestelde normen. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat en dus ook een gezonde ontwikkeling van kinderen.

Onze monitors bevatten een geavanceerde temperatuursensor met een bereik van -40 tot 60 °C.

 

Touch Sensor

De sensor voor het basis onderwijs.
– Meer dan 30.000 klaslokalen hebben deze sensor
– CO2 sensor van SenseAir (Zweden)

ONZE SERVICE EN SUPPORT

AirTeq beantwoordt al je vragen

Ons supportteam zit voor je klaar om antwoorden te geven op je vragen over ons product en we helpen wanneer er (technische) problemen zijn. Wij zijn er om je de beste service te verlenen en vooral om het je makkelijk te maken. Wil je een offerte aanvragen? Dan kan dat ook.

Het AirTeq team staat dagelijks voor je klaar om het maximale uit onze producten en software te halen voor jouw optimale luchtkwaliteit.