Debietmeting

Meten is weten

Wij controleren als onafhankelijk bedrijf de capaciteit (hoeveelheid lucht) van de installatie conform de NEN 1087 en het Bouwbesluit 2012. NEN 1087 geeft aan hoe de ventilatiehoeveelheden berekend moeten worden. Vooral dit laatste is belangrijk: dit is een specialisme en vereist hoogwaardige apparatuur. Dit hebben wij beide in huis.

Debietmeting

AirTeq meet de installatie door en beoordeelt of de installatie voldoet aan de gestelde eisen. Wij doen dit met gecertificeerde apparatuur: FlowFinder®mk2. Dit meetinstrument is speciaal ontworpen voor het nauwkeurig meten van luchtdebiet om mechanische ventilatiesystemen in te regelen en te balanceren .

Het meetprincipe van de FlowFinder®mk2 is gebaseerd op de nuldrukcompensatie methode. Hierbij wordt de weerstand van het meetinstrument gecompenseerd door middel van een geregelde ventilator.

Debietmeting

Wanneer is een debietmeting nodig?

Inclusief:

  • Inventarisatie
  • Gemeten luchtdebieten in de verschillende standen van de installatie
  • Conclusie
  • Aanbevelingen
  • Foto’s
  • Meetrapport

Cijfers uit onze metingen

55%

Heeft een hoge CO2 waarde in het klaslokaal*

43dB

Is gemiddelde geluidniveau op kantoor

44%

Van de kantoorgebouwen heeft slechte luchtkwaliteit

AirTeq plaatste meer dan 300.000 sensoren op 4.500+ locaties in Nederland en buitenland.

*De luchtkwaliteit in een nieuwbouw school is doorgaans anders dan in een school gevestigd in een historisch gebouw. Wij meten de eerste week van installatie van alle scholen bij elkaar.

ONZE SERVICE EN SUPPORT

AirTeq beantwoordt al je vragen

Ons supportteam zit voor je klaar om antwoord te geven op je vragen over ons product en we helpen wanneer er (technische) problemen zijn. Wij zijn er om je de beste service te verlenen en vooral om het je makkelijk te maken. Wil je een offerte aanvragen? Dan kan dat ook.

Het AirTeq team staat dagelijks voor je klaar om het maximale uit onze producten en software te halen voor jouw optimale luchtkwaliteit.