Samenwerking met AirTeq en Euromate

ONMISBAAR VOOR VEILIGERE EN GEZONDERE LUCHTKWALITEIT IN DE LOGISTIEK

In industriële omgevingen is de luchtkwaliteit van cruciaal belang voor de gezondheid van medewerkers en de efficiëntie van operationele processen. Fijnstof, onder meer afkomstig van industriële activiteiten, vormt een ernstig probleem met potentieel schadelijke gevolgen voor mens, machines én milieu. De geavanceerde Euromate Dust Free Industrial luchtreiniger (DFI) gaat hiermee de strijd aan en waarborgt een gezondere en veiligere werkomgeving. Dankzij zijn compacte afmetingen, lage gewicht en kostenefficiëntie is het dé luchtreiniger voor de logistieke sector.

Realtime inzicht in de luchtkwaliteit

Dankzij het online Air Safety Portal ervaren gebruikers volledige controle over de DFI, terwijl optionele AirCheq sensoren (ultra)fijnstof, de CO2-niveaus, temperatuur, luchtvochtigheid, vluchtige organische stoffen en stikstofoxiden realtime inzichtelijk maken. Op het gebruiksvriendelijke dashboard kunnen gebruikers moeiteloos de binnenluchtkwaliteit van hun gebouw(en) monitoren, instellingen aanpassen en het systeem op afstand beheren. Optionele alarmeringen maken tijdig ingrijpen mogelijk en dankzij geautomatiseerde periodieke rapportages kunnen gebouweigenaren moeiteloos aantonen dat zij aan de zorgplicht voor een veiligere werkomgeving voldoen.

Samenwerking met AirTeq

“Wij hebben vertrouwen in de effectiviteit van onze oplossingen”, vertelt Gooijer. “Daarom werken wij voor het meten en analyseren van de luchtkwaliteit samen met onze partner AirTeq.” AirTeq is een autoriteit op het gebied van luchtkwaliteitssensoren en heeft jarenlange ervaring in het meten binnen diverse (werk)omgevingen. “Inmiddels maken zo’n 5.900 gebouwen in Nederland gebruik van onze sensoroplossingen en staan meer dan 250.000 sensoren online”, vertelt directeur Arie den Hartog. “Bovendien monitoren we een kleine 500 werkplaatsen. Dankzij onze samenwerking met Euromate en de koppeling met de DFI luchtreiniger kunnen we de luchttechnische uitdagingen die onze sensoren zichtbaar maken nu ook doeltreffend aanpakken. Hierbij zijn gebouweigenaren verzekerd van een onafhankelijke meting en een vraaggestuurde regeling waardoor de levensduur van de luchtreiniger en filters wordt verlengd, de milieu-impact afneemt en een veilige en gezonde binnenlucht wordt geborgd.”

De DFI luchtreiniger is vanaf Q2-2024 leverbaar. Voor meer informatie over de industriële luchtreiniger en de gevaren van fijnstof, kijk op https://bit.ly/3OglUy6.

Over Euromate

Euromate heeft meer dan 47 jaar kennis en ervaring in effectieve en duurzame luchtzuivering. Om het belang van ventilatie en recirculatie goed en breed onder de aandacht te brengen, neemt zij deel aan diverse initiatieven en onderzoeksprogramma’s zoals CLAIRE (Clean Air for Everyone) en MIST (MItigation STrategies for Airborne Infection). Bovendien is Euromate lid van Binnenklimaat Nederland.