AirTeq Werkt Samen met Toonaangevende Partners aan Gezonde Woningen

Aanleiding:
Eén op de vijf sociale huurwoningen kampt na renovatie nog steeds met slechte binnenluchtkwaliteit en schimmel. Onderzoek van de Woonbond (2023) wijst uit dat bewoners het ventilatiesysteem niet of nauwelijks gebruiken door geluidsoverlast (27%) en lastige bediening (14%).

Doel:
Het doel is om inefficiënte ventilatie aan te pakken en gezonde, energie-efficiënte woningen te realiseren na renovatie. Dit omvat het ontwikkelen van technische oplossingen en een verbeterde gebruikersinterface om een binnenmilieu te bereiken dat voldoet aan klasse B van het Programma van Eisen Gezonde Woningen.


Resultaat
:
Ontwerprichtlijnen en hulpmiddelen voor stille, gezonde en energie-efficiënte kookafzuiging en badkamerventilatie.
Prototypes voor type C en D ventilatiesystemen met vraagsturing op de afvoer.

Een gebruiksvriendelijke interface voor verwarming, koeling en ventilatie, inclusief terugkoppeling over temperatuur, vocht, CO2 en fijnstof.
Onze focus ligt op de ontwikkeling van een Thermostaat 3.0, waarin sensoring en gebruiksvriendelijke bediening centraal staan, met een combinatie van verwarming, koeling, ventilatie en fijnstofmetingen.

Met deze innovatieve samenwerking streven we naar slimmere en efficiëntere woningen, waarbij comfort en gebruiksgemak voorop staan.

 

betrokken partners o.a.
– TNO
– Duco
– De Alliantie
– FME
– Comfort partners